Search

Au inceput inscrierile pentru Gala Premiilor in Educatie

June 23rd, 2011

Fundația Dinu Patriciu a anuntat pe 15 iunie inceperea inscrierilor pentru Gala Premiilor in Educatie, editia 2011, o competitie nationala care identifica cele mai meritorii exemple din educatia romaneasca si le recompenseaza cu premii in valoare totala de 250.000 euro.

Gandita ca o solutie pentru stimularea competitiei in sistemul educational din Romania, Gala Premiilor în Educatie se adreseaza oamenilor si organizatiilor care – printr-o activitate profesionala remarcabila – au un impact pozitiv in educatie si pot deveni modele demne de urmat.

Inscrierile pentru cele 11 sectiuni de concurs – Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, invatatorul/Educatorul anului, Cercetatorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, scoala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educational si ONG-ul anului in domeniul educatiei – se fac incepand de astazi, 15 iunie, pana la data de 27 septembrie 2011. Inscrierea se face pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin completarea unui formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tiparit si expediat prin posta la sediul Fundatiei Dinu Patriciu, pana cel tarziu la data de 27 septembrie 2011 (data postei).

Un juriu independent format din 38 de persoane implicate in sistemul de invatamant romanesc va alege castigatorii competitiei, intre 28 septembrie si 22 octombrie. Exclusiv candidaturile eligibile intra in procesul de jurizare, care cuprinde doua etape. In perioada 28 septembrie – 22 octombrie, juriul evalueaza formularele de concurs pe baza criteriilor de evaluare si stabileste 10 finalisti pentru fiecare din cele 11 sectiuni de concurs. Intre 22-30 octombrie, finalistii vor fi intervievati, iar primii trei finalisti de la fiecare sectiune, cei care au primit notele cele mai mari, vor fi desemnati castigatorii competitiei. Acestia vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la inceputul lunii noiembrie.

 

Forumul Educatiei 2011

May 11th, 2011

Anul acesta are loc a doua editie a Forumul Educatiei si va avea loc in cadrul EDU-Expo pe 13 – 15 mai in spatiul expozitional Romexpo. Organizatorii sesiunilor au la dispozitie 3 sali cu destinatii diferite in functie de publicul vizat (specializat / nespecializat), cu capacitate de 140 de locuri, respectiv 50 de locuri.  Activitatile forumului vor fi derulate in intervalul orar 11.00 – 17.00.

Iti lansam invitatia de a participa in cadrul acestui eveniment la un seminar special al FORCE si ASER din data de 15 mai 2011, ora 11:00. Inscrierile epntru participare se fac le urmatorul link. Vino alaturi de noi pentru a dezbate un model de dezvoltare sustenabila in educatie !

Organizatiile care vor facilita sesiunile FED fac parte din urmatoarele medii: mediul institutional, societatea civila, mediul universitar, mediul preuniversitar, mediul privat, think-thankuri, mass-media. CROS, Leaders, IRSCA Gifted Education, Catalyst, EDMUNDO, Scoala de Valori, Little London, BEST,  si alte 20 de organizatii si institutii participa cu sesiuni in cadrul FED 2011.

Peste 100 de profesori din strainatate si din Romania, membri ai Asociatiei Europene a Profesorilor AEDE participa la Forumul Educatiei vineri de la ora 16.45 alaturi de reprezentanţi ai inspectoratelor scolare, Caselor Corpului Didactic, ai agentiilor guvernamentale, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

De la “Oportunitati Internationale pentru studenti si liceeni”, pana la “Educatia nonformala in actiune”, sesiunile aduc in discutie subiecte inovative, bine structurate  si documentate si cu un grad mare de relevanta pentru un numar cat mai mare dintre participantii la conferinta.

Forumul Educatiei din Romania se adreseaza tuturor celor care sunt implicati in sistemul educational national, tuturor celor care cu pasiune, creativitate si inovatie contribuie la performanta in educatia romaneasca. Noutatea acestei editii este reprezentata de dimensiunea externa a obiectivelor forumului, si anume aceea de a informa, invata, motiva si inspira publicul nespecializat, dar potential interesat, prezent ca vizitator la EDU-Expo.

Forumul Educatiei 2011 este organizat de Grupul Educativa impreuna cu Liga Studentilor Romani din Strainatate, Clubul pentru Romania si Asociatia Clubul Roman pentru Relatii Externe Diplomatie si Afaceri Europene.

Agenda evenimentului poate fi consultata pe site-ul www.forumedu.ro.

 

Au inceput inscrierile in programul de burse Orizonturi Deschise

April 22nd, 2011

Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie – 15 iunie 2011.

Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa fie admisi la universitati de top din lume.

„Conditia intoarcerii in tara este cea in jurul careia se concentreaza programul Orizonturi Deschise. Ne dorim sa avem din ce in ce mai multi tineri educati la cele mai bune universitati ale lumii, care se intorc ulterior in Romania si dezvolta proiecte valoroase aici”. a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui, prin sustinerea tinerilor, la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca. Din acest motiv, beneficiarii burselor Orizonturi Deschise se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate pentru care au primit bursa, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei si a penalizarilor specificate in contractul de bursa privata.

Detaliile complete ale programului, dar si formularul de inscriere online sunt disponibile aici.

 

Burse Mummert pentru managerii de mâine din Europa Centrală şi de Sud-Est

October 8th, 2010

Fundaţia Rochus şi Beatrice Mummert oferă burse pe o perioadă de mai mulţi ani, cu scopul dezvoltării top-managementului din Europa Centrală şi de Sud-Est, ȋn domeniile Economie şi Inginerie. Bursele Fundaţiei Mummert oferă posibilitatea unui studiu de 2 ani pentru absolvirea unui masterat la Universitatea Köln sau la Universitatea Tehnică din Aachen, şi sunt oferite în colaborare cu Fundaţia Robert Bosch.

Profilul candidaţilor:

- Studenţi ai Facultăţilor de Economie, Inginerie, Inginerie Economică sau ai altei specializări economice

- Studiu finalizat (Bachelor) în momentul începerii studiului în Germania.

- Cunoştinţe foarte bune de limbă germană, ce trebuiesc dovedite înainte de începerea studiului în Germania cu un atestat de limbă germană corespunzător

- Potenţial de leader

- Disponibilitatea de întoarcere în ţara natală după finalizarea studiului

- Vârstă limită: 24 de ani

- Necăsătorit/ă

Oferta Fundaţiei Mummert:

- Bursă lunară in valoare de 800 Euro în primul an de studiu şi 825 Euro în al doilea an de studiu.

- Supliment pentru costurile de călătorie şi bagaje, asigurare medicală, cazare şi studiu

- Echipament PC persona

Avantajele programului Mummert:

- Absolvirea mai multor practici la firme germane

- Consultanţă academică şi personală oferită atât de către tutori şi profesori ai Universităţilor din Köln şi Aachen, cât şi de către mentori din partea Fundaţiei Mummert

- Seminarii pentru dezvoltarea competenţelor de viitori manageri

- Colocvii cu personalităţi din domeniile: politică, ştiinţă, cultură şi economie

- Participarea la diferte evenimente culturale

- Vizitarea anumitor firme germane

Perioada de aplicare pentru bursă:
Anual începând cu data de 01 septembrie până în 30 noiembrie pentru începerea studiului în semestrul de iarnă al anului următor.

Mai multe informaţii despre bursele Fundaţiei Rochus şi Beatrice Mummert şi etapele procesului de selecţie al candidaţilor găsiţi pe site-ul fundaţiei www.mummertstiftung.de

Pentru aplicaţie şi întrebări vă puteţi adresa la:

Jana Vodakova

Managementul programului

mummertstipendium@bosch-stiftung.de

Telefon +49 (0) 711/460 84-976

Fax +49 (0) 711/460 84-10976

 

Premii de 250.000 de mii de euro pentru elevi, profesori si scoli

July 16th, 2010

E vara si ai un program lejer.

Lejer, doar teoretic… Pentru ca „jurnalul tau de vacanta” e foarte incarcat: ai un teanc de carti pe care ti l-ai propus sa-l citesti, ai sute de informatii pe care vrei sa le culegi, zeci de programe in care vrei sa te implici ca voluntar si alte zeci de cauze sociale pe care vrei sa le sustii.

Te felicitam ca-ti pasa de tine, de educatia ta si de omul responsabil care vrei sa devii. Te felicitam pentru ca iti place sa citesti, sa inveti, sa te dezvolti si ca iti pasa, in acelasi timp, de lumea in care traiesti.

De fapt, facem mai mult. Te premiem! Pentru ca meriti sa fii sustinut si incurajat sa continui pe un drum bun.

Inscrie-te la Gala Premiilor in Educatie – Fundatia Dinu Patriciu si intra in competitie la sectiunea Elevul anului. Pe langa recunoasterea eforturilor tale, poti castia unul din premiile in bani: Premiul 1- 7.000 de euro, Premiul 2 – 5.000 de euro si Premiul 3 – 3.000 de euro.

Citeste criteriile de eligibilitate, regulamentul concursului si cum te inscrii pe www.premiileineducatie.ro

Despre Gala Premiilor in Educatie

“Gala Premiilor in Educatie” este o competitie care urmareste sa promoveze si sa premieze oamenii, proiectele si organizatiile care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania. Valoarea totala a premiilor oferite este de 250.000 de euro.

Gala Premiilor in Educatie este un proiect al Fundatiei Dinu Patriciu, prin care aceasta isi doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.

Sunt 11 sectiuni de concurs:

Invatamant preuniversitar:

 • Profesorul anului
 • Invatatorul/Educatorul anului
 • Elevul anului (clase de gimnaziu si liceu)
 • Scoala anului (institutii de stat sau private, inclusiv licee)

Invatamant universitar

 • Profesorul anului
 • Studentul anului (in ciclul de licenta sau master)
 • Facultatea anului (institutii de stat sau private)

Cercetare:

 • Cercetatorul anului

Organizatii neguvernamentale si proiecte

 • ONG-ul anului in domeniul educatiei
 • Cel mai bun proiect educational realizat de un ONG sau institutie de invatamant

Biblioteci

 • Bibliotecarul anului

Inscrierile se fac exclusiv on-line, pe website-ul www.premiileineducatie.ro, pana pe 27 septembrie.

Puteti afla mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate si despre regulamentul de participare pe site-ului dedicat evenimentului.

 

Campania Internationala “Daruieste un zambet”

May 1st, 2010

LumeBuna te invita sa iei parte in Campania Internationala “Daruieste un zambet”!
Un zambet este un pas mic pentru cel care il ofera si are un impact puternic pentru cel care il primeste. De aceea ne-am propus sa impartim zambete prin orase, sa aducem o clipa de fericire tuturor celor pe care ii vom intalni intr-o dupa-amiaza de sambata. Ne-am propus sa facem oamenii sa zambeasca atunci cand merg pe strada!
Fideli crezului nostru ca “Un zambet poate crea viata”, scopul este sa facem cel putin 1.000.000 de oameni din Romania si din alte tari sa zambeasca. Si te asteptam si pe tine in aventura noastra! Ai nevoie de o ora libera, ceva de scris, niste hartiute si dorinta de a darui un zambet!
Daca vrei sa iti testezi energia si vitalitatea, sa daruiesti din inima zambete si sa descoperi cat de fain este sa primesti zambete inapoi, te invitam la noua campanie “Un zambet pentru tine”, intr-o zi minunata de sambata, mai exact 15 mai 2010.
Pentru a te inscrie, este de ajuns sa completezi formularul de aici pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de campanie. Si daca ai prieteni in oricare colt al lumii, le poti spune ca se pot inscrie si ei in campania internationala. Mai multe detalii despre proiect poti citi aici.
Te asteptam sa zambesti alaturi de noi :)

 

LEAP vă prezintă Zilele Educației Non-formale

April 5th, 2010
Cum se potrivește socoteala de la școală cu cea de la job?

Răspunsul îl vei afla în perioada 13-15 aprilie, la Zilele Educației Non-formale! – un eveniment organizat de Link Education and Practice. Prin trainguri și workshop-uri gratuite dedicate liceenilor si studenților, vorbim despre educație non-formală și angajabilitate cu reprezentanți ai ONG-urilor, mediului academic și angajatori.

Urmărește cu atenție blogul și sit-ul LEAP pentru a afla programul exact din cadrul ZENf. Activitățile se vor desfășura simultan în mai multe „puncte fierbinți” din Capitală. În plus, pregătim și expoziția „Citește printre rânduri” cu premii speciale pentru cele mai bune lucrări!

Fii pe fază și înscrie-te!

www.leap.ro