F.O.R.C.E.  
In intampinarea eventualelor nelamuriri legate de programul FORCE aveti mai jos o lista de intrebari frecvente. Pentru orice alte informatii va rugam sa ne contactati pe adresa de mail scoaladevara@force.ro.


Pot aplica la Scola de Vara FORCE indiferent de clasa in care sunt la liceu?
Scoala de Vara se adreseaza elevilor de liceu de orice varsta si din orice clasa. Asadar, indiferent daca esti clasa a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, te incurajam sa aplici acum la FORCE!

Se accepta aplicatii ale elevilor din toata tara?
Scoala de Vara este adresata elevilor de liceu din toate colturile tarii precum si romanilor din tari vecine si de peste hotare.

Pot aplica la Scola de Vara FORCE elevi de la toate profilurile liceene?
FORCE este o Scoala de Vara de dezvoltare personala, profesionala si recreativa, in consecinta profilul liceului nu este un criteriu in selectia participantilor.

Nu pot sa descarc documentele de aplicare. Ce fac?
Daca ai incercat sa descarci documentele de la urmatorul link insa nu ai reusit, trimite-ne un e-mail la adresa scoaladevara@force.ro si ti le vom trimite noi separat.

Am descarcat documentele de aplicare, insa nu pot sa le deschid. Ce fac ?
Formularul de aplicare si declaratia de venit sunt ambele arhivate in format WinRAR (*.rar). Daca nu poti deschide arhiva, viziteaza urmatorul link pentru a iti instala programul.
Documentele de aplicare sunt in format Adobe Acrobat (*.pdf) si contin campuri editabile pentru completarea informatiilor si raspunsurilor necesare aplicarii. Daca nu le poti deschide, viziteaza urmatorul link pentru a iti instala programul.

Unele intrebari au limita de caractere. Cum pot vedea cate caractere am scris?
Spatiul aferent fiecarei intrebari din formular coincide cu numarul aproximativ de caractere necesar. Insa, in Microsoft Office Word, poti utiliza functia Word Count care iti va afisa atat numarul de cuvinte, cat si numarul de caractere. In cazul in care utilizezi Office 2003, functia Word Count se gaseste in meniul Tools; in cazul in care utilizezi Office 2007, aceasta se gaseste in meniul Review.

Cum ma asigur ca aplicatia trimisa pe mail catre scoaladevara@force.ro a fost primita?
Echipa FORCE raspunde, in interval de cateva zile, fiecarui mail primit, confirmand inregistrarea aplicatiei in procesul final de selectie al participantilor si solicitand informatii sau documente suplimentare, daca este cazul. Daca nu ati primit in maxim o saptamana acest mail de confirmare, va rugam sa ne contactati si sa ne forwardati aplicatia initiala.

Care este procesul de oferire a burselor de participare la Scoala de Vara FORCE?
Numarul burselor de participare oferite nu este unul fix, depinzand de disponibilitatile financiare ale programului FORCE la momentul selectiei. Alocarea acestor burse se va realiza in functie de documentele de aplicare trimise, formular si declaratie pe proprie raspundere. Daca o persoana este selectata, insa din pacate nu va putea beneficia de bursa, aceasta va fi contactata de cate echipa FORCE in vederea discutarii posibilitatii de participare in cadrul programului.

Cand se vor afla rezultatele procesului de selectie?
Chiar daca termenul de aplicare la Scoala de Vara FORCE s-a prelungit pana pe data de 10 iulie 2011, rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate tot pe data de 15 Iulie 2011. Fiecare aplicant va primi un e-mail in care va fi informat daca se regaseste sau nu in lista finala a participantilor FORCE.

Daca aplicantul este acceptat, dar din diferite motive nu mai poate participa, ce se va intampla?
Completarea si trimiterea documentelor de aplicare reprezinta totodata acordul elevului de a participa la Scoala de Vara FORCE. Daca, din motive obiective, acest lucru nu mai este posibil, organizatorii trebuie anuntati cel tarziu pana pe 10 Iulie 2011.

Exista posibilitatea de a ma alatura Scolii de Vara cu o zi mai tarziu decat data inceperii sau sa plec mai repede?
Deoarece vrem sa beneficiezi complet de oportunitatile oferite in cadrul Scolii de Vara FORCE, doar participarea ta integrala are sens. Asadar, nu se poate veni mai tarziu sau pleca mai devreme. Fiecare participant selectat va lua parte la intregul program in perioada 4 - 14 August 2011.