F.O.R.C.E.  

Povestea FORCE a inceput in Martie 2008 cand trei tineri entuziasti au ales sa se inscrie in competitia de proiecte Citizen Act organizata de Société Générale si BRD Groupe SG. In finala internationala desfasurata la Paris, Alexandra, Diana si Cosmin au avut bucuria de a castiga Premiul Special al Juriului. Recunoasterea internationala si suportul financiar primit au insemnat drumul catre organizarea primei editii a Scolii de Vara FORCE.

Astfel, in vara lui 2009, timp de 10 zile, cei 20 de participanti au dat alt sens cuvantului “schimbare”. Impreuna am pornit drumul catre un infinit de oportunitati.

La Sarata Monteoru, judetul Buzau, Scoala de Vara FORCE 2009 a reunit 20 de tineri din toate colturile tarii si din Republica Moldova. Ce aveau ei in comun? Performanta, talent, pasiune, entuziasm… si multa multa energie! Gata sa invete lucruri noi, sa se imprieteneasca si sa puna la cale proiectele la care visau, s-au imprietenit chiar din prima zi, iar pana la sfarsitul Scolii de Vara au devenit o echipa unita si plina de entuziasm.

In cele 10 zile, participantii au aflat mai multe despre creativitate de la Alexandru Bordea (Info Speed), Madalina Sava (Ascendis) si Monica Gheorghiu (IRSCA Gifted Education). Paul Olteanu (MaiMultVerde) i-a invatat despre vorbirea in public, Dan Ionita (Ascendis) i-a initiat in tainele vanzarilor, iar Cosmina Frincu (BRD) si Catalin Gheorghe (Asociatia pentru Relatii Comunitare) le-au aratat cum isi pot pune in practica ideile de proiecte la trainingul de project management. In tot acest timp, Iulian Olariu (Youth Academy) i-a incantat cu team building-urile lui energizante.

Povestea FORCE a continuat in 2010 si astfel alti 20 de liceeni energici s-au alaturat drumului catre un infinit de oportunitati. Editia a doua a Scolii de Vara FORCE a avut loc tot intr-un loc linistit in mijlocul naturii: statiunea montana Paltinis din judetul Sibiu.

In cele 10 zile participantii au aflat lucruri noi despre personalitatile si drumul lor in viata din testele de autocunoastere pregatite de Cosmin Joldes (Achieve Global), Ana Maria Pap si Simona Tasca (BRD). De la Paul Olteanu (MaiMultVerde) fortzosii au descoperit tehnicile vorbitului in public si ale crearii unui brand personal. Dan Ionita (Ascendis) i-a introdus in lumea vanzarilor iar Irina Panzaru (Achieve Global) i-a invatat cum sa puna bazele unor proiecte reusite. Prietenii de la Liga Studentilor Romani in Strainatate au prezentat diverse oportunitati de studiu peste hotare, iar cei de la GRSPSociety au schitat impreuna cu participantii profilul unui mentor de succes. Invitatul surpriza al Scolii de Vara FORCE 2010 a fost solistul Mihai Sturzu de la trupa Hi-Q. Pe parcursul celor 10 zile, Iulian Olariu (Youth Academy) le-a fost mereu alaturi fortzosilor. Impreuna, au discutat despre viitorul lor si gestionarea timpului, au cautat solutii la problemele societatii actuale si s-au incarcat cu energie din team building-urile pregatite de acesta.

Prieteniile legate pe parcursul Scolii de Vara au dat nastere unor noi proiecte si intalniri. Astfel fortzosii s-au reintalnit la reuniuni organizate in Busteni, Sibiu si Saftica. Unul dintre proiectele in care fortzosii si-au pus semnificativ amprenta este HOLA!, proiect realizat in parteneriat cu FORCE. Datorita lor, workshopul de dezvoltare personala HOLA! a fost organizat in orasele in care locuiesc si astfel educatia nonformala a ajuns in toate colturile tarii.

Dupa premiul de la Citizen Act, pentru FORCE au urmat si alte distinctii: Hall of Fame Award din partea ASER si Premiul III la Galei Societatii Civile - Sectiunea Dezvoltare Economica si Sociala. Aceste premii ne bucura intrucat arata recunoasterea beneficiilor aduse de programul FORCE in comunitate. Insa, cea mai importanta este contributia pe care FORCE o are la dezvoltarea personala a participantilor si modul in care acestia continua sa se implice in viata de zi cu zi a societatii din care fac parte, punand in aplicare cele invatate la FORCE.

Pana acum, doua generatii de fortzosi s-au alaturat Comunitatii FORCE. Sunt tineri entuziasti ce pun suflet in tot ceea ce fac, mereu cu zambetul pe buze, increzatori in fortele lor, responsabili, energici si ambitiosi. In 2011 urmeaza editia a treia a Scolii de Vara FORCE unde te asteptam si pe tine!